للفن ابداع
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 شيش برك

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
احمد حماده
عضو فعــــــــــال
عضو فعــــــــــال
avatar

عدد المساهمات : 208
تاريخ التسجيل : 07/12/2009

مُساهمةموضوع: شيش برك   الخميس ديسمبر 17, 2009 4:02 am

لاسم شوي غريب عليكم بس كتير لذيذ عنا في لبنان اكلة لذيذة كل بيت بيعملها..
هيدي الصورة وتابعو معي المقادير...





الكمية لاربع اشخاص

-نص كيلو لحمة مفرومة
-بصلتين كبار
-كباية صغيرة صنوبر

-للعجينة:3 كبايات طحين-ربع كوب ماء-رشة ملح

-لبن ذبادي كيلو ونص
- باقة كزبرة خضرا
-5 فصوص توم مدقوق

اولا: نعجن العجينة ونريحها نص ساعة بعدين نمدها ونقصها لدواير صغيرة زي بق فنجان بتاع القهوة ..
على جنب نقلي اللحمة بالسمنة مع البصل المفروم ناعم قوي ..
وونتركها تبرد على جنب..
ونحشي الدوائر باللحمة ونطبقها ونحطها على جنب وكده لغاية ما يخلصو الدواير كلهم واللحمة كمان..
نحطهم في صينية في الفرن ونحمرهم شوية يعني 10 دقايق ..
نحط اللبن الذبادي على النار ونسيبه يغلي كويس مع التحريك المستمر ونحط شوية شوية العجينات الي عملناهم ونسيبهم يغلو على نار هادية مع اللبن ..

على جنب نعمل تدبيلة التوم والكزبرة..ندق التوك ونفرم الكزبرة وكمان نقدقها ونقليهم مع معلقتين سمنة..لغاية ما يتحمرو
على جنب نقلي صنوبر..
بعد تقريباً نص ساعة نطفي تحت اللبن ونسكبه في صحن غميق ونحط فقوقه الكزبرة والسمنة والتوم والصنوبر..

ايه رأيكم؟
وصحتين وعافية


_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ابن الكوفية
عضو فعــــــــــال
عضو فعــــــــــال
avatar

عدد المساهمات : 203
تاريخ التسجيل : 26/11/2009

مُساهمةموضوع: رد: شيش برك   الخميس ديسمبر 24, 2009 12:50 pm

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
شيش برك
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات قــصـــــــر الحــــــب :: °ˆ~*¤®§(*امير المرءة والاسرة والصور*)§®¤*~ˆ° :: مطبخ امير-
انتقل الى: